Utveckling av ett modernt innovationssystem

  • Tuesday / 18 October / 2022
  • 10:35-10:55

Dagens svenska innovationssystem är splittrat och komplicerat. För att nå målen i riksdagens livsmedelsstrategi – ökad konkurrenskraft, ökad livsmedelsproduktionen och bidra till hållbar utveckling – behöver innovationssystemen uppdateras och utvecklas till ett system anpassat för en mångfald av företag, oavsett bransch, geografisk placering och storlek.

Under 20/21 har Sweden Food Arena, tillsammans med Landsbygdsnätverket, SAMLA nätverket/RISE samt Sweden Incubators and Science Parks (SISP) utvecklat ett förslag på ett sammankopplat innovationssystem med fokus på livsmedelskedjan och företagens innovationsutveckling, förmågor och behov. Drivkraften i förslaget är att öka innovationstakt, innovationshöjd samt antalet innovationer för ökad produktion, konkurrenskraft och hållbarhet.

Speaker
Kristian Wirsén processledare för Swedish Incubators & Science Parks och entreprenör
Charlotte Eklund-Jonsson forsknings- och affärsutvecklare på RISE
Marie Gidlund verksamhetsledare, Sweden Food Arena
Room
Scenen på Nordic Food Industry
Language
Swedish